Сладко от сини сливи

Сладко от сини сливи
/© Диана Славова

Продукти:
3 кг добре узрели сини сливи, 1 кг захар, 3-4 листа от индрише, 1 ч.л. лимонтозу 
  
Приготвяне
Сините сливи се измиват и се отстранява костилката им, след което се нарязват на четвъртинки. Поставят се в тава или по-широка тенджера, посипват се със захарта и така престояват една нощ. На другия ден се слагат на котлона и се варят 10 минути след завирането, като по време на варенето с помощта на решетъчна лъжица се отделя образувалата се пяна. След това се отстраняват от котлона и се оставят пак да престоят една нощ. На другия ден се слагат отново на котлона, слагат се листенцата от индрише и сладкото се сварява до готовност или капка от течността, капната върху чинийка да запазва формата си и да не се разлива. Три-четири минути преди да се свали сладкото от котлона, се добавя 1 ч.л. лимонтозу. 

Готовото сладко се сипва в сухи бурканчета, които се затварят и се стерилизират 10 минути.

Рецептата е част от конкурса "Домашна зимнина".

Вижте още:
Сладко от есенни плодове
Богат конфитюр
Сладко от ябълки, праскови и дюли

реклама

Коментари 0 коментара Добави коментар




Блогосфера на Златната възраст

Реклама


Търсене
 ключова дума
пълно съвпадение
някоя от думите
всички думи
Абонамент


Реклама
СУДОКУ

Инструкции

Препоръчваме: Az-jenata.bg - списание за модерната жена Аз детето - детският портал

gemius